POWERS LEGS, BODY & MIND

Multiple Sclerose

hobby met ms
Wat kan een BerkelBike betekenen bij MS?

Wanneer u multiple sclerose (MS) heeft betekent dit dat het belangrijk is om fit te blijven om uw spieren soepel en gezond te houden. Helaas is dit erg moeilijk met MS.

De aandoening veroorzaakt verzwakking van de spieren, balansproblemen, een tekort aan energie en verminderde functie van het bewegingsapparaat. Dit betekent dat wandelen en fietsen vaak ook moeizaam gaan. Dit is waar wij kunnen helpen.

Reni de Boer was Miss Nederland in 2007. Reni lijdt aan Multiple Sclerose, daarom kocht ze de BerkelBike. In de video hiernaast vertelt Reni over MS en de BerkelBike. Ze vergelijkt de BerkelBike ook met gewone handfietsen. Reni merkt dat haar conditie beter is en dat ze beter stapt dankzij de BerkelBike.

De voordelen van een BerkelBike
  • Een stabiele driewieler
  • Koppelbaar aan uw eigen rolstoel
  • Geschikt voor elektrische ondersteuning
  • Gecombineerde aandrijving van armen en benen
De meerwaarde van een BerkelBike
  • Het verbeteren van de algehele conditie
  • De spieren soepel, los en ontspannen maken
  • De kracht verdelen over beide armen en benen
Lisa Green – Multiple Sclerose

Lisa Green was jarenlang een fanatieke sporter, tot ze in 1998 gediagnosticeerd werd met MS. Trainen en uiteindelijk ook wandelen werden erg moeilijk voor haar.

” Vanzelfsprekend was ik door het dolle heen toen ik weer kon bewegen, vooral omdat ik wist dat het mijn eigen lichaam was wat de beweging veroorzaakte! Natuurlijk werden mijn benen moe na enkele kilometers, maar dan konden mijn armen het overnemen. Ik kon meer dan 20 kilometer fietsen, door het mooie herfstlandschap van Colorado. Ik had nog nooit met mijn hond “gewandeld” of langs de dijk gefietst. Ik genoot, op zijn zachtst gezegd, van elke seconde!  Ik geniet er nog steeds iedere dag echt van om te fietsen met de BerkelBike, ik hou van mijn fiets! “

Ontdek meer verhalen van BerkelBike-gebruikers
BerkelBike
De volgende producten zijn geschikt bij multiple sclerose:
Hoe werkt een BerkelBike?

Met de BerkelBike is het mogelijk om zowel de armen als de benen te gebruiken bij het fietsen. De armaandrijving van de fiets is via een ketting verbonden met de beenaandrijving. Bij mensen met multiple sclerose is de bewegingsfunctie in de armen vaak beter dan die in de benen.

Vaak kunnen de benen wel de pedalen wegduwen, maar is er moeite om een soepele fietsbeweging te maken met de benen. De verbinding met de armen vermindert de druk op de benen en geeft een extra energie boost. Het derde wiel neemt balansproblemen weg. Met de BerkelBike kunt u zich gemakkelijk voordelen. Daarnaast is het ook een goede therapie bij multiple sclerose, waarvan de resultaten verrassend zijn.

Wilt u weten hoe de BerkelBike kan bijdragen in uw situatie? Heeft u een vraag? Neem contact met ons op via dit contactformulier.

Welke voordelen heeft een BerkelBike voor mijn gezondheid?

Veel gebruikers van de BerkelBike met ms gebruiken de BerkelBike als een manier om fit te blijven. Zij voelen zich fitter omdat ze regelmatig naar buiten kunnen met hun BerkelBike. Onderzoek heeft laten zien dat fitte multiple sclerose patiënten beter presteren wanneer zij cognitieve testen doen in vergelijking met minder fitte patiënten.

Cardiotraining heeft een positieve invloed op de hersengebieden die door multiple sclerose het meest aangedaan worden. Als een gevolg hiervan presteren fitte multiple sclerose patiënten beter wanneer zij getest worden op reactiesnelheid. Fysiek fitte patiënten hebben ook minder laesies (plaques) in vergelijking met minder fitte patiënten.

Plan een gratis proefrit
Reviews – MS
Inschrijven voor de nieuwsbrief