POWERS LEGS, BODY & MIND

Multiple Sclerose

Wat kan een BerkelBike betekenen bij Multiple Sclerose?

Wanneer u multiple sclerose (MS) heeft betekent dit dat het belangrijk is om fit te blijven om uw spieren soepel en gezond te houden. Helaas is dit erg moeilijk met multiple sclerose. MS veroorzaakt verzwakking van de spieren, balansproblemen, een tekort aan energie en verminderde functie van het bewegingsapparaat. Dit betekent dat wandelen en fietsen vaak ook moeizaam gaan. Dit is waar wij kunnen helpen. Een toenemend aantal mensen met multiple sclerose ontdekt onze oplossing, de BerkelBike.

De voordelen van een BerkelBike
  • Een stabiele driewieler
  • Koppelbaar aan uw eigen rolstoel
  • Geschikt voor elektrische ondersteuning
  • Gecombineerde aandrijving van armen en benen
De meerwaarde van een BerkelBike
  • Het verbeteren van de algehele conditie
  • De spieren soepel, los en ontspannen maken
  • De kracht verdelen over beide armen en benen
Plan een gratis proefrit
Reviews – Multiple Sclerose
Inschrijven voor de nieuwsbrief

Hoe werkt een BerkelBike?

Met de BerkelBike is het mogelijk om zowel de armen als de benen te gebruiken bij het fietsen. De armaandrijving van de fiets is via een ketting verbonden met de beenaandrijving. Bij mensen met multiple sclerose is de bewegingsfunctie in de armen vaak beter dan die in de benen.

Vaak kunnen de benen wel de pedalen wegduwen, maar is er moeite om een soepele fietsbeweging te maken met de benen. De verbinding met de armen vermindert de druk op de benen en geeft een extra energie boost. Het derde wiel neemt balansproblemen weg. Met de BerkelBike kunt u zich gemakkelijk voordelen. Daarnaast is het ook een goede therapie bij multiple sclerose, waarvan de resultaten verrassend zijn.

De volgende producten zijn geschikt bij multiple sclerose:
Welke voordelen heeft een BerkelBike voor mijn gezondheid?

Veel gebruikers van de BerkelBike met multiple sclerose gebruiken de BerkelBike als een manier om fit te blijven. Zij voelen zich fitter omdat ze regelmatig naar buiten kunnen met hun BerkelBike. Onderzoek heeft laten zien dat fitte multiple sclerose patiënten beter presteren wanneer zij cognitieve testen doen in vergelijking met minder fitte patiënten.

Cardiotraining heeft een positieve invloed op de hersengebieden die door multiple sclerose het meest aangedaan worden. Als een gevolg hiervan presteren fitte multiple sclerose patiënten beter wanneer zij getest worden op reactiesnelheid. Fysiek fitte patiënten hebben ook minder laesies (plaques) in vergelijking met minder fitte patiënten.

BerkelBike Blogs – Multiple Sclerose