FIETSEN MET JE EIGEN SPIEREN, ONDANKS EEN (ZWARE) AANDOENING

Overige reviews

Mieke van de Louw – Halfzijdige verlamming

“Ik ben Mieke van de Louw. Op 70-jarige leeftijd heb ik een CVA gehad. Drie jaar geleden – in de mooie maand mei – gebeurde waar niemand op zit te wachten. Een herseninfarct met linkszijdige verlamming, waardoor je plots niet meer kunt lopen. Tijdens mijn revalidatie werd al snel duidelijk dat ik niet meer zou herstellen. Vervolgens kwam ik voor een keuze te staan: een scootmobiel of een driewieler.

Mijn man heeft me gestimuleerd om te kiezen voor een driewieler; de EasyLegs. Ik sta hierdoor heel zelfstandig in het leven. Zelf boodschappen doen en naar mijn therapie kunnen gaan. Ik voel me heerlijk vrij en vooral niet afhankelijk als ik aan het fietsen ben. Voor geen geld wil ik hem nog missen.”

Meneer van Donk – Parkinson

Tien jaar geleden werd bij meneer Van Donk de ziekte van Parkinson geconstateerd. Op het moment dat zijn toestand ging verslechteren kocht hij een BerkelBike Fitness. Momenteel traint hij iedere week met zijn vrouw en fysiotherapeut op het apparaat.

De BerkelBike Fitness werd ontwikkeld om thuis te gebruiken. Net als bij de andere BerkelBike modellen, is er de mogelijkheid om tegelijkertijd de armen en de benen te trainen. Het mechanisme is zo ontworpen dat de handgrepen en voetpedalen aan elkaar verbonden zijn, waardoor je de benen met de armen kunt ondersteunen of andersom. Tevens kan de sterke zijde van het lichaam de zwakke zijde ondersteunen, bij bijvoorbeeld een halfzijdige verlamming.

Bekijk hieronder meer verhalen en ervaringen van BerkelBike-gebruikers met diverse aandoeningen.