POWERS LEGS, BODY & MIND

Halfzijdige verlamming

Wat kan een BerkelBike betekenen bij een halfzijdige verlamming?

Cerebrovasculair accident (CVA) is een algemene term voor een veel voorkomende aandoening waarbij hersencellen afsterven door een tekort aan zuurstof wanneer de bloeddoorstroming van de hersenen verminderd is. Dit kan veroorzaakt worden door een blokkade of een ruptuur van een bloedvat naar de hersenen.

Een CVA is ook bekend onder de naam beroerte. Symptomen van een CVA zijn afhankelijk van het hersengebied waarin dit optreedt. Het meest voorkomende symptoom is krachtsverlies of verlamming van één zijde van het lichaam met gedeeltelijk of volledig verlies van bewegingsmogelijkheden en gevoel. Na een CVA houden mensen vaak last van beperkingen, zoals een halfzijdige verlamming, blindheid, balansproblemen en coördinatieproblemen.

De voordelen van een BerkelBike
 • Koppelbaar aan uw eigen rolstoel
 • Makkelijk te vervoeren (in een auto)
 • Geschikt voor binnen- en buitengebruik
 • Geschikt voor elektrische ondersteuning
 • Bediening met 1 hand aan één kant van de fiets
 • Acht versnellingen en aandrijving per individueel been
De meerwaarde van een BerkelBike
 • Fietsen in de buitenlucht
 • De sportiviteit van een fiets
 • Het gemak van een scootmobiel
 • Het trainen van sterkere en soepelere benen
 • 1000x benen gestrekt en gebogen in 20 minuten
 • Fietsen zoals u voor uw verlamming gewend was
De volgende producten zijn geschikt bij een halfzijdige verlamming:
Hoe werkt een BerkelBike?

De BerkeBike kan u helpen om weer actief te worden nadat u een CVA doorgemaakt heeft. Met de BerkelBike kunt u uw hele lichaam trainen door de gecombineerde aandrijving door armen en benen. Dit is met name een voordeel wanneer er ook coördinatieproblemen zijn, bijvoorbeeld aan één zijde van het lichaam. Door gebruik te maken van de BerkelBike kan de niet-aangedane zijde van uw lichaam de aangedane zijde ondersteunen, maar kan ook de kracht in de aangedane zijde gebruikt en verbeterd worden.

Wanneer u helemaal geen kracht meer heeft in uw been, dan kan deze passief meebewegen terwijl u uzelf voortbeweegt met uw armen. Deze passieve beweging is beter dan geen beweging. Door de drie wielen en het brede zitoppervlak geeft de BerkelBike veel stabiliteit wanneer u last heeft van balansproblemen. De BerkelBike is ook erg geschikt voor de revalidatie na een CVA.

Wilt u weten hoe de BerkelBike kan bijdragen in uw situatie? Heeft u een vraag? Neem contact met ons op via dit contactformulier.

Welke voordelen heeft een BerkelBike voor mijn gezondheid?

Wanneer mensen na een CVA gaan fietsen met de BerkelBike worden zij fitter. Fitheid is een belangrijke indicator voor gezondheid. Het trainen van zowel de armen als de benen met de BerkelBike geeft een groot gezondheidsvoordeel dat belangrijk is na het doormaken van een CVA.

Het risico op een CVA neemt toe door weinig bewegen, obesitas en een eerder doorgemaakte CVA. Dit risico kan verlaagd worden door een actieve en gezonde levensstijl aan te houden en obesitas te bestrijden. Hiermee wordt ook het risico verlaagd op een tweede CVA. Lichamelijke beweging zorgt ervoor dat mensen zich fitter en minder vermoeid voelen. Bovendien geeft de BerkelBike u de mogelijkheid om te bewegen met mensen uit uw beweging. Fietsen met een maatje stimuleert uw sociale leven.

Plan een gratis proefrit
Reviews
Inschrijven voor de nieuwsbrief