FIETSEN MET JE EIGEN SPIEREN, ONDANKS EEN (ZWARE) AANDOENING

Halfzijdige verlamming

Wat kan een EasyLegs betekenen bij een CVA?

Cerebrovasculair accident (CVA) is een algemene term voor een veel voorkomende aandoening waarbij hersencellen afsterven door een tekort aan zuurstof, wanneer de bloeddoorstroming van de hersenen verminderd is. Dit kan veroorzaakt worden door een blokkade van een bloedvat naar de hersenen.

Een CVA is ook bekend onder de naam beroerte. Symptomen van een CVA zijn afhankelijk van het hersengebied waarin dit optreedt. Het meest voorkomende symptoom is krachtsverlies of verlamming van één zijde van het lichaam met gedeeltelijk of volledig verlies van bewegingsmogelijkheden en gevoel. Na een CVA houden mensen vaak last van beperkingen, zoals een halfzijdige verlamming, blindheid, balansproblemen en coördinatieproblemen.

De voordelen van een EasyLegs
  • Makkelijk te vervoeren (in een auto)
  • Geschikt voor binnen- en buitengebruik
  • Geschikt voor elektrische ondersteuning
  • Verkrijgbaar in een model met een vast frame
  • Bediening met 1 hand aan één kant van de fiets
  • Verkrijgbaar in een model om te koppelen aan je eigen rolstoel
De meerwaarde van een EasyLegs
  • Fietsen in de buitenlucht
  • De sportiviteit van een fiets
  • Het gemak van een scootmobiel
  • Het trainen van sterkere en soepelere benen
  • 1000x benen gestrekt en gebogen in 20 minuten
  • Fietsen zoals je voor je verlamming gewend was
Mieke van de Louw – Halfzijdige verlamming

“Ik ben Mieke van de Louw. Op 70-jarige leeftijd heb ik een CVA gehad. Drie jaar geleden – in de mooie maand mei – gebeurde waar niemand op zit te wachten. Een herseninfarct met linkszijdige verlamming, waardoor je plots niet meer kunt lopen. Tijdens mijn revalidatie werd al snel duidelijk dat ik niet meer zou herstellen. Vervolgens kwam ik voor een keuze te staan: een scootmobiel of een driewieler.

Mijn man heeft me gestimuleerd om te kiezen voor een driewieler; de EasyLegs. Ik sta hierdoor heel zelfstandig in het leven. Zelf boodschappen doen en naar mijn therapie kunnen gaan. Ik voel me heerlijk vrij en vooral niet afhankelijk als ik aan het fietsen ben. Voor geen geld wil ik hem nog missen.”

Ontdek meer verhalen van EasyLegs-gebruikers
Hoe werkt een EasyLegs?

Met de EasyLegs kun je je lichaam trainen door de aandrijving van de benen. Dit is met name een voordeel wanneer er ook coördinatieproblemen zijn, bijvoorbeeld aan één zijde van het lichaam. Door gebruik te maken van de EasyLegs kan de niet-aangedane zijde van je lichaam de aangedane zijde ondersteunen, maar kan ook de kracht in de aangedane zijde gebruikt en verbeterd worden.

Wanneer je helemaal geen kracht meer hebt in je been, dan kan deze passief meebewegen terwijl je jezelf voortbeweegt met de trapondersteuning. Deze passieve beweging is beter dan geen beweging. Door de drie wielen en het brede zitoppervlak geeft de EasyLegs veel stabiliteit bij balansproblemen. Op die manier is de EasyLegs erg geschickt voor de revalidatie, na bijvoorbeeld een CVA.

Welke voordelen heeft een EasyLegs voor mijn gezondheid?

Wanneer mensen na een CVA gaan fietsen met de EasyLegs worden zij fitter. Fitheid is een belangrijke indicator voor gezondheid. Het trainen van de benen met de EasyLegs geeft een groot gezondheidsvoordeel dat belangrijk is na het doormaken van een CVA.

Het risico op een CVA neemt toe door weinig bewegen, obesitas en een eerder doorgemaakte CVA. Dit risico kan verlaagd worden door een actieve en gezonde levensstijl aan te houden en obesitas te voorkomen. Hiermee wordt ook het risico verlaagd op een tweede CVA. Lichamelijke beweging zorgt ervoor dat mensen zich fitter en minder vermoeid voelen. Bovendien geeft de EasyLegs je de mogelijkheid om te bewegen met mensen uit jouw omgeving. Fietsen met een maatje stimuleert jouw sociale leven.

Weer fit worden? Boek direct een gratis proefrit
Inschrijven voor de nieuwsbrief

Fout: Contact formulier niet gevonden.