FIETSEN MET JE EIGEN SPIEREN, ONDANKS EEN (ZWARE) AANDOENING

Multiple Sclerose

Wat kan een BerkelBike betekenen bij MS?

Ook wanneer je multiple sclerose (MS) hebt is het belangrijk om fit te blijven en de spieren soepel en gezond te houden. Helaas kan dit erg moeilijk zijn met MS.

De aandoening veroorzaakt verzwakking van de spieren, balansproblemen, een tekort aan energie en een verminderde functie van het bewegingsapparaat. Dit betekent dat wandelen en fietsen vaak ook steeds moeizamer gaan.

De BerkelBike laat u weer fietsen met zowel de armen als de benen. Hierdoor kunt u uw kracht verdelen over meerdere ledematen. De BerkelBike is ook geschikt voor progressieve ziektes. Het voorstuk van de driewieler kan in een later stadium omgebouwd worden, zodat hij eenvoudig aangekoppeld kan worden aan een rolstoel.

De voordelen van een BerkelBike
  • Een stabiele driewieler
  • Geschikt voor elektrische ondersteuning
  • Verkrijgbaar in een model met een vast frame
  • Gecombineerde aandrijving van armen en benen
  • Verkrijgbaar in een model om te koppelen aan jouw eigen rolstoel
De meerwaarde van een BerkelBike
  • Zelfstandig erop uit kunnen gaan
  • Positieve invloed op de hersenen
  • Het verbeteren van de algehele conditie
  • De spieren soepel, los en ontspannen maken
  • De kracht verdelen over beide armen en benen
De voordelen van een BerkelBike voor mijn gezondheid

Veel gebruikers van de BerkelBike met ms gebruiken de BerkelBike als een manier om fit te blijven. Zij voelen zich fitter omdat ze regelmatig naar buiten kunnen met hun BerkelBike. Onderzoek heeft laten zien dat fitte ms-patiënten beter presteren wanneer zij cognitieve testen doen in vergelijking met minder fitte patiënten.

Cardiotraining heeft een positieve invloed op de hersengebieden die door multiple sclerose het meest aangedaan worden. Als een gevolg hiervan presteren fitte ms-patiënten beter wanneer zij getest worden op reactiesnelheid. Fysiek fitte patiënten hebben ook minder laesies (plaques) in vergelijking met minder fitte patiënten.

Hoe werkt een BerkelBike?

Met de BerkelBike is het mogelijk om zowel de armen als de benen te gebruiken bij het fietsen. De armaandrijving van de fiets is via een ketting verbonden met de beenaandrijving. Bij mensen met multiple sclerose is de bewegingsfunctie in de armen vaak beter dan die in de benen.

Vaak kunnen de benen wel de pedalen wegduwen, maar is er moeite om een soepele fietsbeweging te maken met de benen. De verbinding met de armen vermindert de druk op de benen en geeft een extra energie boost. Het derde wiel neemt balansproblemen weg. Met de BerkelBike kun je jezelf gemakkelijk verplaatsen.

Lisa Green – Multiple Sclerose

Lisa Green was jarenlang een fanatieke sporter, tot ze in 1998 gediagnosticeerd werd met MS. Trainen en uiteindelijk ook wandelen werden erg moeilijk voor haar.

” Vanzelfsprekend was ik door het dolle heen toen ik weer kon bewegen, vooral omdat ik wist dat het mijn eigen lichaam was wat de beweging veroorzaakte! Natuurlijk werden mijn benen moe na enkele kilometers, maar dan konden mijn armen het overnemen. Ik kon meer dan 20 kilometer fietsen, door het mooie herfstlandschap van Colorado. Ik had nog nooit met mijn hond “gewandeld” of langs de dijk gefietst. Ik genoot, op zijn zachtst gezegd, van elke seconde!  Ik geniet er nog steeds iedere dag echt van om te fietsen met de BerkelBike, ik hou van mijn fiets! “

Weer fit worden? Boek direct een gratis proefrit
Inschrijven voor de nieuwsbrief

Fout: Contact formulier niet gevonden.